fbpx

Wat is linkbuilding​?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar uw website.
Linkbuilding is belangrijk omdat het de zichtbaarheid van een website helpt verbeteren. Hoe meer links een website heeft, hoe groter de populariteit en autoriteit ervan. Er zijn twee soorten linkbuilding: intern en extern.  

Wat zijn interne links​

Interne links zijn links die verwijzen naar een pagina op dezelfde website. Ze worden ook wel inkomende links of deeplinking genoemd. Interne links zijn een vorm van linkbuilding en spelen een belangrijke rol in SEO. Een interne link kan worden gemaakt door gebruik te maken van “teksthyperlink”-opmaak in HTML, of door ankertekst en websiteadres in een bronvermelding te gebruiken.

Interne links:

1) Interne links kunnen worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren door gebruikers op dezelfde website relevante en gerelateerde inhoud te bieden.

2) Interne links kunnen crawlers van zoekmachines helpen uw website efficiënter te indexeren door inhoud te identificeren die gerelateerd is aan andere pagina’s op uw site.

3) Interne links helpen bij de site-architectuur, waardoor het voor bezoekers gemakkelijker wordt om door uw site te navigeren en te vinden wat ze zoeken.

4) Interne links verbeteren de betrokkenheid van gebruikers door ze door uw site te leiden met relevante inhoud, in plaats van slechts één stukje inhoud tegelijk.

Wat zijn externe links​

Externe links zijn hyperlinks naar andere websites die een link hebben naar uw website. Een link is een verwijzing die verwijst naar een andere bron op internet. Links worden vaak gebruikt als een indicator van relevantie of belangrijkheid en zijn een belangrijke factor bij zoekmachineoptimalisatie (SEO). Externe links dienen als referentie voor lezers en helpen hen door uw inhoud te navigeren. Ze bieden ook extra context en kunnen helpen om autoriteit in uw niche te vestigen. Een externe link kan elke URL op internet zijn, inclusief een link naar een ander artikel op uw eigen site.

Externe links zijn meestal blauw van kleur en worden onderstreept weergegeven wanneer erop wordt geklikt, maar sommige browsers zullen de kleur van een externe link veranderen afhankelijk van de achtergrondkleur van de webpagina.

Links moeten op de juiste plaatsen worden geplaatst om verwarring bij de lezers te voorkomen. Links mogen niet in het midden van zinnen of alinea’s worden geplaatst, omdat ze verwarring kunnen veroorzaken en de leesstroom kunnen verstoren.

Linkbuilding helpt om hogerop te komen in Google en Bing​

Google en zoekmachines zoals Bing belonen sites met een hoge domeinautoriteit met een hogere ranking.

Domeinautoriteit is een maatstaf voor hoe goed een website zal ranken in de zoekresultaten van Google. Het wordt berekend door rekening te houden met het aantal en de kwaliteit van backlinks die naar de site verwijzen, evenals de populariteit ervan op sociale media.

Website-eigenaren kunnen hun domeinautoriteit verbeteren door gebruik te maken van SEO-tactieken, zoals linkbuilding, het maken van inhoud en betrokkenheid bij sociale media.

Deel dit artikel:

Online marketing bureau waar service en kwaliteit bovenop staat.

Diensten