fbpx

Verschil tussen Smart Shopping en Performance Max campagnes

Invoering

Wilt u het maximale uit uw Google Ads-campagnes halen? Dan vraag je je misschien af of je Performance Max of Smart Shopping moet gebruiken. In dit artikel bekijken we de belangrijkste verschillen tussen deze twee opties, zodat u de beste beslissing voor uw bedrijf kunt nemen.

1. Het verschil tussen Google Ads: Performance Max en Smart Shopping.

Wat is een Performance Max campage.

Google Ads Performance Max is een campagnetype dat de automatisering en schaal van Slim bieden combineert met de flexibiliteit en controle van individuele biedingen. Het is ontworpen om u te helpen meer conversies te genereren tegen de doel-CPA of ROAS die u instelt.

Als u Performance Max wilt gebruiken, stelt u gewoon een nieuwe campagne in en selecteert u ‘Performance Max’ als uw campagnetype. U moet dan uw doel-CPA of ROAS instellen, en Google zal uw biedingen automatisch optimaliseren om te proberen dat doel te bereiken.

In tegenstelling tot ‘Slim bieden’ biedt Performance Max u echter nog steeds een zekere mate van controle over uw individuele biedingen. Dit betekent dat u indien nodig per advertentie aanpassingen kunt doen.

1.2 Het belangrijkste verschil tussen Performance Max en Smart Shopping.

Het belangrijkste verschil tussen Performance Max en Smart Shopping is dat Performance Max u meer controle geeft over uw individuele biedingen, terwijl Smart Shopping volledig geautomatiseerd is.

Met Smart Shopping stelt u eenvoudig een doel-CPA of ROAS in en Google regelt alle biedingen voor u. Dit kan handig zijn als u niet zeker weet hoe u op afzonderlijke zoekwoorden moet bieden, of als u tijd wilt besparen door Google al het werk voor u te laten doen.

Sommige adverteerders geven echter de voorkeur aan de flexibiliteit om hun biedingen handmatig aan te passen. Dat is waar Performance Max om de hoek komt kijken. Door handmatig bieden naast geautomatiseerde optimalisatie toe te staan, krijgt u het beste van twee werelden.

2. Hoe een Performance Max campagne werkt.

Als u een Performance Max-campagne wilt instellen, moet u een nieuwe campagne ‘Zoeken’ maken in uw Google Ads-account. Selecteer vervolgens ‘Performance Max’ als uw campagnetype.

Zodra u dit heeft gedaan, moet u uw advertentiegroepen en advertenties instellen. U kunt zoveel advertentiegroepen maken als u wilt, maar elke groep moet minimaal één advertentie hebben. Voor elke advertentiegroep moet u een biedingsbedrag instellen dat u bereid bent te betalen voor elke klik op uw advertentie.

U kunt ook een dagbudget instellen voor uw Performance Max-campagne. Dit is het maximale bedrag dat u per dag aan klikken wilt uitgeven.

2.2 Advertentiegroepen en advertenties maken.

Wanneer u een advertentiegroep maakt voor een Performance Max-campagne, moet u kiezen welk type advertenties u wilt weergeven. Er zijn drie soorten advertenties die kunnen worden weergegeven in Performance Max-campagnes: tekstadvertenties, beeldadvertenties en videoadvertenties.

Tekstadvertenties zijn het meest voorkomende type advertentie dat wordt gebruikt in Performance Max-campagnes. Ze bestaan uit een kop, twee beschrijvingen en een URL. U kunt maximaal 90 tekens gebruiken voor uw kop en maximaal 80 tekens voor elke beschrijving.

Beeldadvertenties zijn vergelijkbaar met tekstadvertenties, maar ze bevatten ook een afbeelding samen met de tekstinformatie. De afbeelding kan maximaal 5 MB groot zijn en wordt weergegeven naast de tekstinformatie in uw advertentie.

Videoadvertenties lijken ook op tekstadvertenties, maar ze bevatten een video in plaats van een afbeelding. De video kan maximaal 10 minuten lang en 100 MB groot zijn. Het wordt weergegeven naast de tekstinformatie in uw advertentie.

2.3 Bieden en budgetteren

Bij het opzetten van uw Performance Max-campagne moet u beslissen hoeveel u bereid bent te betalen voor elke klik op uw advertentie (uw biedingsbedrag). U kunt ook een dagbudget instellen voor uw campagne; dit is het maximale bedrag dat u per dag aan klikken wilt uitgeven.

Uw biedingsbedrag en dagbudget bepalen hoe vaak uw advertentie wordt weergegeven. Als u een laag biedingsbedrag of dagbudget heeft, wordt uw advertentie mogelijk niet zo vaak weergegeven als advertenties met hogere biedingsbedragen of dagbudgetten.

Conclusie.

Performance Max is een geweldige manier om meer uit uw Google Ads-campagnes te halen. Hiermee kunt u bieden en budgetteren, zodat u het meeste uit uw advertentie-uitgaven kunt halen.

Conclusie

Op basis van bovenstaande informatie is het duidelijk dat er enkele belangrijke verschillen zijn tussen Google Ads: Performance Max en Smart Shopping. Hoewel beide opties effectief kunnen zijn in termen van adverteren, is het belangrijk om te overwegen welke het beste bij uw behoeften past voordat u een beslissing neemt.

Als u op zoek bent naar een meer praktische benadering van uw campagnes en meer controle wilt over uw budget en biedingen, dan is Performance Max wellicht de betere optie voor u. Als u echter op zoek bent naar een meer geautomatiseerde aanpak die minder onderhoud vereist, dan past Smart Shopping wellicht beter bij u.

Uiteindelijk is de beste manier om te beslissen welke optie voor u geschikt is, door met beide te experimenteren en te kijken welke betere resultaten oplevert voor uw specifieke bedrijf.

Deel dit artikel:

Online marketing bureau waar service en kwaliteit bovenop staat.

Diensten