fbpx

Facebook advertenties

Facebook advertenties

De kracht van Facebook (Meta) wordt vaak onderschat. Facebook heeft ontzettend veel dagelijkse gebruikers. Het algoritme van Facebook gebruikt data van WhatsApp en Instagram om het gedrag van een gebruiker te herkennen. Op deze manier weet het algoritme van Facebook waar een gebruiker op zoek of geïnteresseerd naar is.

Waarom adverteren via Facebook?

Facebook is een zeer populair en krachtig social media platform met een enorm bereik van maar liefst 7,5 miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland. Een perfecte plek om in contact te komen met nieuwe potentiële klanten. Door middel van Facebook marketing kan je gemakkelijk je doelgroep bereiken en gericht je product, dienst of merk onder de aandacht brengen door middel van adverteren.

Wat kan je met Facebook advertenties?

Facebook Ads is een online advertentieplatform waarmee bedrijven hun klanten via het Facebook-platform kunnen bereiken en targeten. Facebook Ads is een zeer effectieve manier om uw bedrijf te promoten, omdat het je in staat stelt om specifieke demografische gegevens, interesses en zelfs gedrag te targeten. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven facebook advertenties gebruiken om een breed scala van potentiële klanten te bereiken.

Wat kost het om te adverteren?

De kosten van Facebook-advertenties varieert afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type advertentie, de doelgroep, en de gewenste resultaten. Bijvoorbeeld, kan een eenvoudige op tekst gebaseerde advertentie minder duur zijn dan een video-advertentie die is gericht op een specifieke doelgroep. 

In een Facebook campagne kan je zelf een advertentie budget bepalen, al mogelijk vanaf €5,00 per dag. Wij raden wel aan om te beginnen met een hoger budget om data te genereren waarmee gestuurd kan worden. Echter is het wel van belang dat het budget goed wordt ingezet. Het komt vaak voor dat dit niet het geval is, waardoor veel bereik verloren gaat. 

Hoe kan je verspilling voorkomen

Facebook advertenties kunnen een geweldige manier zijn om uw doelgroep te bereiken, maar als je niet voorzichtig bent, kunnen ze ook een enorme verspilling van geld zijn. Het is daarom belangrijk om te werken met een marketeer die weet hoe je Facebook advertenties moet maken en targeten, zodat je je doelgroep ook echt bereikt. Een goede marketeer zal ook in staat zijn om de resultaten van uw advertenties bij te houden, zodat je kunt zien wat er werkt en wat niet. 

Als je niet zeker weet waar te beginnen, ben ik er om je te helpen.

Wat kan je bereiken met Facebook advertenties?

Vergroten van je bereik

Meer conversies/verkopen genereren

Zorgen voor meer naamsbekendheid

Online of fysiek winkelverkeer stimuleren

Hogere betrokkenheid

Onze werkwijze

Wij spreken samen af welke content wij mogen gebruiken om mee te adverteren. We gaan bepalen wie de doelgroep waar we voor gaan adverteren. Vervolgens gaan we sturen / opschalen op basis van de data dat we hebben verzameld. 

Een groot en zeer belangrijk onderdeel van onze manier van werken is transparantie, je hebt daarom ook altijd volledig inzicht in de actuele statistieken.

Neem gerust contact met ons op of kom gezellig langs bij ons! De koffie staat al klaar.

Benieuwd of wij iets voor uw bedrijf kunnen beteken?

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden voor uw organisatie kunnen bekijken!


Maak vrijblijvend een afspraak

Scroll naar boven