Google advertenties

Wil jij adverteren op zoekmachines zoals Google en Bing waar dagelijks miljoenen mensen op zoeken? Ik ga samen met jou zorgen dat je beter vindbaar word.

Waarom Google advertenties?

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van zoekmachines. In Nederland worden zoekmachines zoals Bing, Yahoo, zoeken.nl en vinden.nl gebruikt. Google is in Nederland en België veruit de grootste zoekmachine met een marktaandeel van 95%. Adverteren met Google en andere zoekmachines kan veel opleveren voor een onderneming, omdat veel mensen er gebruik van maken.

Hoe werken Google advertenties?

Koop je advertenties bij Google of Bing dan kom je bovenaan, zodra iemand iets zoekt wat te maken heeft met jouw product of dienst. Je kunt zelf het dagelijkse budget bepalen. De kosten worden berekend door de aantal kliks op je advertentie. Hoe beter de kwaliteit en de relevantie van jouw advertentie, hoe goedkoper de kliks worden. 

Meest voorkomende Google advertenties

Google advertenties zijn een van de meest effectieve vormen van reclame, omdat ze bedrijven in staat stellen zich te richten op potentiële klanten die al geïnteresseerd zijn in wat ze te bieden hebben. Het meest voorkomende type Google-advertentie is de zoekadvertentie, die bovenaan de pagina met zoekresultaten verschijnt wanneer iemand een relevante zoekopdracht intypt. Zoekadvertenties zijn zeer gericht en kunnen zeer effectief zijn in het sturen van verkeer naar uw website. 

Een andere veel voorkomende vorm van Google-advertenties is de display-advertentie, die wordt weergegeven op websites die deel uitmaken van het Google Display Network. Display-advertenties zijn er in verschillende maten en formaten, en kunnen worden gericht op specifieke demografische gegevens en interesses. Of u nu verkeer naar uw website wilt leiden of uw naamsbekendheid wilt vergroten, Google-advertenties kunnen een effectief hulpmiddel zijn.

Google shopping campagnes

Google shopping campagnes zijn een type advertentiecampagne waarmee bedrijven hun producten kunnen promoten via de shopping zoekmachine van Google. Google Shopping is dus meer gebaseerd op het promoten van een product.

Door een campagne op te zetten, kunt u aangeven welke producten u wilt promoten en hoeveel u bereid bent te besteden. Google zal dan uw producten tonen aan mensen die geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt. Het mooie van Google shopping campagnes is dat ze zeer effectief zijn. Studies hebben zelfs aangetoond dat ze de verkoop met wel 30% kunnen verhogen. En omdat u alleen betaalt als iemand op uw advertentie klikt, is het een zeer kosteneffectieve manier om uw bedrijf op de markt te brengen. 

Dus als u op zoek bent naar een manier om meer klanten te bereiken en de verkoop te stimuleren, zijn Google shopping campagnes zeker het overwegen waard.

Wat kan je bereiken met Google advertenties?

Hogerop in zoekmachines

Organisch verkeer

Betere vindbaarheid

Meer verkopen

Onze werkwijze

Hoe gaan wij hiermee aan de slag? Wij zullen eerst de website scannen en kijken waar eventuele verbeteringen / aanpassingen gedaan kunnen worden. Er wordt gecontroleerd of de website beschikt over de juist zoekwoorden.

U ontvangt dan als klant altijd een terugkoppeling van de (mogelijke) veranderingen, zo kunnen we samen de website geschikt maken voor advertenties.

Benieuwd of wij iets voor uw bedrijf kunnen beteken?

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden voor uw organisatie kunnen bekijken!