fbpx

SEO optimalisatie – Vindbaar worden op Google

SEO optimalisatie

Wil jij beter vindbaar worden met jouw dienst, product of merk in de meest gebruikte zoekmachines?

Waarom SEO optimaliseren?

Staat jouw bedrijf nog niet hoog genoeg in Google? En vraag jij je af waardoor dit komt? Dit zal voornamelijk aan je SEO liggen, SEO staat voor ‘’Search Engine Optimalisation’’. In Jip & Janneketaal ook wel ”Zoekmachine Optimalisatie” genoemd. Door bijvoorbeeld de juiste beschrijving bij je producten te zetten en/of de juiste woorden in je blog, kan je er voor zorgen dat je sneller opvalt in zoekmachines zoals Google.

Hoe werkt SEO optimaliseren?

SEO is iets wat iedereen zou moeten kunnen leren vooral als je je eigen website of webshop beheert. SEO betekent in simpele taal dat je je website verbeterd met als doel een hogere positie krijgen in een zoekmachine. SEO is een duurzame manier van bezoekers krijgen, omdat je niet hoeft te betalen per klik, maar voor de verbeteringen.

SEO strategie

SEO is een belangrijk onderdeel van elke online marketing strategie. Het helpt om ervoor te zorgen dat uw website zichtbaar is voor potentiële klanten wanneer ze zoeken naar trefwoorden die verband houden met uw bedrijf. Er zijn een aantal verschillende SEO-strategieën die u kunt gebruiken om de ranking van uw website in zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) te verbeteren, en het is belangrijk om de juiste strategie voor uw bedrijf te kiezen. Een goede SEO strategie zal rekening houden met uw zakelijke doelstellingen, doelgroep, en de concurrentie. Het zal ook voortdurend in ontwikkeling zijn als zoekmachines hun algoritmen veranderen. Met de juiste SEO strategie, kunt u het verkeer naar uw website verhogen en uw bottom line verbeteren.

Google mijn bedrijf (Lokale SEO)

Lokale SEO is een term die verwijst naar het proces van het optimaliseren van de online aanwezigheid van een bedrijf om meer klanten aan te trekken van de lokale zoekresultaten. Lokale SEO omvat zowel on-page en off-page optimalisatie technieken, zoals het claimen en optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf vermelding. Een van de belangrijkste onderdelen van Lokale SEO is het creëren van content die relevant is voor uw doelgroep en locatie. Bijvoorbeeld, als je een loodgieter in Los Angeles, zult u wilt inhoud over loodgieterswerk in Los Angeles te creëren. Naast Lokale SEO, zijn er andere vormen van SEO die u kunt gebruiken om uw online zichtbaarheid te verbeteren, zoals nationale SEO en wereldwijde SEO. Lokale SEO wordt echter vaak beschouwd als de meest effectieve vorm van SEO voor kleine bedrijven. Dit komt omdat Local SEO u in staat stelt zich te richten op een specifiek geografisch gebied, wat kan resulteren in een hoger conversiepercentage dan andere vormen van SEO.

Technische SEO

Iedereen die wil dat zijn website hoog scoort in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) moet zich richten op technische SEO. Dit verwijst naar de praktijk van het optimaliseren van een website voor Google’s algoritmen. Hoewel er veel factoren zijn die een rol spelen bij technische SEO, zijn enkele van de belangrijkste de sitesnelheid, mobielvriendelijkheid en indexeerbaarheid. Sitesnelheid is belangrijk omdat Google zijn gebruikers de best mogelijke ervaring wil bieden. Als het te lang duurt om uw website te laden, zal Google u bestraffen. Mobielvriendelijkheid is ook belangrijk omdat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken om het internet op te gaan. Als uw website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, zult u waarschijnlijk veel verkeer mislopen. Tot slot verwijst indexeerbaarheid naar hoe gemakkelijk Google uw website kan crawlen en indexeren. Als uw website niet goed georganiseerd en gemakkelijk te navigeren is, zal Google moeite hebben om al uw inhoud te vinden. Door te focussen op technische SEO, kunt u ervoor zorgen dat uw website klaar is voor succes in de SERPs.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verwerven van links van andere websites naar uw eigen. Het linken naar andere websites helpt om de zichtbaarheid van uw site te vergroten en de ranking in zoekmachines te verbeteren. Link building kan een tijdrovend proces zijn, maar het is vaak de moeite waard. Er zijn een aantal manieren om links te bouwen, waaronder gastbloggen, directory listings en social media outreach. Het belangrijkste om te onthouden bij het bouwen van links is om je te richten op kwaliteit boven kwantiteit. Een paar links van hoge kwaliteit zijn waardevoller dan veel van lage kwaliteit. Neem dus de tijd om sterke relaties op te bouwen met andere webmasters en maak inhoud die het waard is om naar gelinkt te worden. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van de SEO van elke website, en het kan u helpen uw online marketingdoelen te bereiken.

Wat kan je bereiken met SEO optimalisatie?

Hogerop in zoekmachines

Organisch verkeer

Betere vindbaarheid

Meer verkopen

Onze werkwijze

Hoe gaan wij hiermee aan de slag? Wij zullen een SEO Scan uitvoeren op uw website, zo zullen wij achterhalen waar de mankementen liggen en deze corrigeren.

U ontvangt dan als klant altijd een terugkoppeling van de (mogelijke) veranderingen, zo weet u precies wat er is veranderd of eventueel kan veranderen. Ook geeft het als bedrijf een goed inzicht van de bevordering van de SEO, en kunt u het resultaat beter beoordelen.

Benieuwd of wij iets voor uw bedrijf kunnen beteken?

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden voor uw organisatie kunnen bekijken!


Maak vrijblijvend een afspraak

Scroll naar boven